miercuri, 22 iunie 2011

Practica

In data de 22.06.2011 4 dintre colegi care au terminat mai repede treaba la calculator au mers in sala 42 pentru a face curat si sa fie totul in regula. Acesti elevi au fost: Daragiu Edward, Holasz David, Gombos Ioana, Galea Ioana. Daca ne-am facut treaba bine am putut merge acasa.
In data de 23.06.2011 eu am facut poze si i-am ajutat cate putin pe ceilalti colegi pentru a putea monta mai repede calculatoarele si pentru a face mai repede treaba care ne-a fost data.
Mai multi colegi au fost in sala 14 pentru a foace ordine si acolo pentru ca se va sustie examenul de bacalaureat sis a fie totul in ordine.
Majoritatea colegilor nu au venit la practica fiecare din anumite motive da nu conteaza ca am putut rezolva toate problemele si fara ajutorul lor si lor o sa le para rau pentru ca nu au luat parte la aceste activitati practice si poate ca nu v-or si incheiati.
Drobota Ovidiu si Moza Dorin au montat calculatoarele pentru a putea noi sa lucram cu trebe si putem publica acest articol pe blog.
In finalul acestei activitati pe data de 23.06.2011 toti elevii si-au facut treaba si au plecat acasa sau in parcuri unii dintre ei.

marți, 21 iunie 2011

Sursa de alimentare










Sursele de alimentare sunt utilizate in masurarile electrice ca surse etalon de tensiune, surse de activare pentru masurarea marimilor pasive din punctul de vedere metrologic si surse pentru alimentarea montajelor electronice in curent continuu si determinarea punctului static de functionare (P S F).
La unele automate programabile alimentarea se face printr-un modul separat. In general, acestea sunt automatele programabile mari, in timp ce seriile mici si medii contin modulele de alimentare asemanatoare celor utilizate de PC. Utilizatorul trebuie sa deterimne curentul necesar intrarilor si iesirilor astfel incat sursa de alimentare sa asigure necesarul de curent. Diferitele tipuri de module folosesc cantitati diferite de curent electric.

Placa de baza










Placa de baza contine conexiunile electrice pentru comunicarea cu celelalte componente ale sistemului. Pe placa de baza se conecteaza, unitatea centrala de prelucrare si alte subsisteme si dispozitive electronice.
Un exemplu tipic de computer desktop are microprocesor, memorie RAM şi alte componente esentiale conectate la placa de baza. Pot fi atasate si alte componente, cum ar fi dispozitive externe de stocare, controlere pentru placa video, placa de sunet si alte dispozitive periferice, desi calculatoarele moderne au integrate toate aceste periferice.

duminică, 19 iunie 2011

Intretinerea Calculatorului















DEMONTAREA CARCASEI





Carcasa calculatorului este formata dintr-o structura metalica de sustinere (pe care se fixeaza la interior componentele calculatorului), care este acoperita cu doua panouri laterale, un panou superior şi un panou frontal ("fata" calculatorului).

Incepem prin a dezasambla panourile laterale. Acestea sunt fixate cu mai multe suruburi

de partea din spate a structurii metalice de sustinere. Panoul frontal este fixat de obicei de structura metalică a carcasei prin nişte dispozitive de plastic foarte simple.

Trebuie insa sa tinem cont ca demontarea acestuia trebuie facuta dupa ce am deconectat cablurile care fac legatura intre butoanele de pe panoul frontal si placa de baza.

In mod normal insa nu este necesar sa demontam panoul frontal.



miercuri, 15 iunie 2011

Proiect







În cele 9 secole de existenţă construcţiile care s-au înălţat pe această suprafaţă de 150 000 mp au avut o istorie zbuciumată. Până în 1241 a fost o cetate cu val de pământ si palisadă de lemn, între anii 1247-1569 s-a înălţat o cetate circulară de piatră. Cetatea Oradea, în felul în care se prezintă şi astăzi - pentagonală, cu bastioane pe colţuri şi şanţ cu apă - a fost înălţată între anii 1570-1618 de arhitecţi italieni, rămânând cea mai bine păstrată cetate în stil renascist italian din Europa centrală. Între anii 1092-1557 a servit ca reşediţă a Episcopiei romano-catolice de Oradea, perioadă în care cetatea a devenit un important centru religios, şi cultural. Dincolo de pereţii cetăţii funcţiona o bibliotecă, un observator astronomic, o tiparnită si o şcoală.În biserica catolică, şi în cimitirul ei şi-au găsit odihna veşnică nu mai puţin de şapte capete încoronate: Ladislau I (decedat la 25 iulie 1095 la Zvolen, adus la Oradea în perioada 1130-1134), Andrei al II-lea (înmormantat în 1235 la Oradea, dus ulterior la abatia din Agria), Stefan al II-lea, Ladislau al IV-lea Cumanul (asasinat în 1290 la Cheresig), regina Beatrix (soţia lui Carol Robert de Anjou, in 1319), regina Maria (soţia lui Sigismund de Luxemburg, in 1396) si regele-impărat Sigismund de Luxemburg (in 1437). Faptul că aceste personalităţi au fost înmormântate în Oradea pare să confirme legenda, după care oraşul ar fi fost întemeiat chiar de sf.Ladislau (Ladislau I). Din anul 1557 rolul cetăţii devine strict militar, fiind asediată de: tătari (1241), turci (1474, 1598, 1658, 1660), răsculaţi transilvăneni (1290, 1514, 1664, 1703-1710), oştile Principatului Transilvaniei (1557, 1603) şi de austrieci (1692). Cetatea fortificată aşa cum se vede şi astăzi nu a fost cucerită decât de două ori. În toamna lui 1598, cetatea a fost asediată fără succes, timp de cinci săptamâni de oştile turcesti. Orădenii au avut de partea lor pe domnul Tării Românesti, Mihai Viteazul, precum si ploile care au inundat tabăra otomană şi bolile care au decimat-o. Astăzi suntem martorii restaurării şi revitalizării cetăţii.
Sursa:

marți, 7 iunie 2011

Micul Incinerator

Câtiva colegi din clasă au dat foc la hârtie şi sa declanşat un fum foarte

înecător. Femeia de service si doamna profesoară de limba franceză a sesizat

că au dat foc şi i-au atenţionat ca să nu mai facă pentru că o să aibă probleme.

Cei care au dat foc la hârtie sau plastic că nu mai ştiu ce a fost nu au vrut să

recunoască că ei au fost si pană la urmă unul dintre ei a recunoscut pentru că

oricum domnul diriginte ar fi descoperit cine a dat foc.

Oricum cei care au aprins hârtie vor plăti pentru ce au facut cu scăderea

notei la purtare si poate cu exmatricularea dacă vor mai continua si dacă nu

vor recunoaşte toţi ce au făcut. Asa toţi vor fi mulţumiţi si vor spera ca să nu

se mai aprindă niciodată hartii sau plastic in clasă pentru ca vor urma

consecinţele pentru ce au facut.









Realizati un document A4 margini 3, 3, 3, 3 (cm) spatiere la 2 randuri Font 14 Garamond, chenar, letrine cu titluri “micul incinerator” minim 150 de cuvinte.