duminică, 4 martie 2012

Articol pentru revista scolii


INOTUL


Inotul este o miscare de deplasare a oamenilor sau a animalelor prin apa, de obicei fara nici un fel de asistenta artificiala. Tipurile sau stilurile de inot sunt:


• craul,





• bras,





• fluture,





• spate.





Inotul este foarte relaxant si sanatos, dupa parerea mea este cel mai frumos stil de viata pe care ai putea sa-l ai in privinta inotului. Acest sport de te dezvolta cel mai mult, toate grupele de muschi si te ajuta sa ajungi la mari performante si la o viata sanatoasa.


Inotul ar trebui practicat cu regularitate, in toate anotimpurile, deoarece stimuleaza circulatia sangelui, dezvolta musculatura, accelereaza vindecarea mai multor boli, precum dizabilitati fizice, astm, hernie de disc, fortifica articulatiile, creste imunitatea, rezistenta cardiaca si pulmonara, mentine presiunea arteriala normala, te elibereaza de stres si elimina starile depresive si de anxietate.



Inotul este singurul sport pe care copiii il pot practica de la cele mai fragede varste, doi, trei ani sau chiar mai devreme. Pentru ca le stimuleaza pofta de mancare si le ofera un somn odihnitor si foarte linistit, ii face mai rezistenti si le dezvolta flexibilitatea.

Sursa: Wikipedia

Un comentariu: