duminică, 21 octombrie 2012

Proiect despre mediul inconjurator


Un strop de viata
A fi ecologic presupune ca fiecare dintre noi sa incerce noi metode pentru a ajuta mediul inconjurator si implicit viata noastra.
Schimbarile climatice: De la inceputul secolului XX si pana astazi, temperatura a tot crescut cu repeziciune. In Europa, numarul dezastrelor naturale legate de clima s-a dublat în anii ‘90 în comparatie cu deceniul anterior. Nivelul apei si marilor este în crestere - fapt alarmant pentru locuitorii zonelor joase, iar calota glaciara s-a redus cu 10% fata de mijlocul anilor 1960. Pe termen lung, schimbarile climatice ar putea determina catastrofe majore, cum ar fi reducerea rezervelor de hrana si de apa, ceea ce ar duce la aparitia conflictelor pe glob si la disparitia multor specii de animale si de plante salbatice, incapabile sa supravietuiasca la temperaturi mai ridicate. Dacă nu actionam pentru stoparea climei sau a încalzirii globale, lumea pe care o stim se va schimba, facand ca viata sa devina mai grea pentru noi toti.
Uitam insa un singur lucru: Terra este de unica folosinta! Orice deseu eliminam din viata noastra, orice litru de carburant care ne propulseaza masina, orice litru de apa folosita industrial si neepurata, orice copac doborat si orice animal salbatic vanat de dragul unui trofeu, saraceste odata in plus Pamantul!
Lipsa unor legi capabile sa regleze in mod real echilibrul ecologic la nivel global ne-a adus astazi in aceasta situatie. Nu mai sunt suficiente legi si institutii cu rol de supraveghere si de protectie la nivel national: avem nevoie de ele la nivel supra-national.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu